Polish Strategy Fans Forum

psff.pl
Teraz jest 17 paź 2017 o 20:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: CC5 i Vista
PostNapisane: 1 wrz 2011 o 15:39 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2007 o 14:15
Posty: 1310
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
GG: 12738712
Próbowałem różnych metod z tego forum i z forum CC, ale dupa zbita. Na Viście nie działa. Standardowy problem: ciemny ekran po włączeniu, tyle że słychać dźwięk. Nie pomaga ustawianie zgodności z Win 98, XP, a nawet 95.

_________________
Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.


Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła.

(Slogan Partii, G. Orwell Rok 1984)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 1 wrz 2011 o 17:33 
Offline
Trochę więcej niż moderator
Trochę więcej niż moderator

Dołączył(a): 27 lip 2006 o 09:36
Posty: 2487
Lokalizacja: Szczecin
Sprubój uruchomić dxdiag w zakładce ekran wyłącz Przyśpieszenie Direct Draw jeżeli problem się powtórzy wejdź do właściwości ekranu i ustaw wygładzanie tekstur(piszę z pracy także mogę coś pomylić i nie mogę podejżeć jak to u mnie wygląda-kiedyś miałem taki problem i to pomogło-acha jeżeli masz karty w SLi lub Crossfire tę opcję też trzeba wyłączyć)sterowane przez aplikację...działa na Xp nie wiem jak na Viście.Acha zanim zaczniesz grzebać w ustawieniach ekranu włącz spowrotem Przyśpieszenie Direct Draw.
UPDATE:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 1 wrz 2011 o 23:28 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2007 o 14:15
Posty: 1310
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
GG: 12738712
Akurat mam w lapku zintegrowaną kartę graficzną Intela. Już wyłączałem DirectDraw nawet tym programikiem CC Starter ale i tak nic to nie dało.
Nawet mi się kompozycja systemowa zjebała i jakaś taka dziwna jest...

_________________
Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.


Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła.

(Slogan Partii, G. Orwell Rok 1984)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 2 wrz 2011 o 05:55 
Offline
Trochę więcej niż moderator
Trochę więcej niż moderator

Dołączył(a): 27 lip 2006 o 09:36
Posty: 2487
Lokalizacja: Szczecin
Poszukaj ustawień związanych z wydajnością może tam coś będzie...ostatnie co mi przychodzi do głowy to zmiana jakości kolorów z 32bitów na 16bitów.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 3 wrz 2011 o 10:51 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2007 o 14:15
Posty: 1310
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
GG: 12738712
Spróbuję coś pogrzebać przy sterownikach karty graficznej (zintegrowana Intel GMA x3100). Może coś pomoże bo nawet Steel Panthers mi nie chce działać.

_________________
Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.


Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła.

(Slogan Partii, G. Orwell Rok 1984)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 3 wrz 2011 o 11:10 
Offline
Trochę więcej niż moderator
Trochę więcej niż moderator

Dołączył(a): 27 lip 2006 o 09:36
Posty: 2487
Lokalizacja: Szczecin
Zobacz może tu coś Ci pomoże:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic859656.html

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 3 wrz 2011 o 15:54 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2007 o 14:15
Posty: 1310
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
GG: 12738712
Dalej nic, ekran ciemny... chyba czeka mnie w najbliższym czasie reinstalka systemu albo jak się wkurwię to przerzucę się na Ubuntu.

_________________
Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.


Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła.

(Slogan Partii, G. Orwell Rok 1984)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 3 wrz 2011 o 16:55 
Offline
Trochę więcej niż moderator
Trochę więcej niż moderator

Dołączył(a): 27 lip 2006 o 09:36
Posty: 2487
Lokalizacja: Szczecin
Ściągnij najnowsze stery do grafiki i walcz dalej nie ma że boli.
http://www.intel.com/p/en_US/support/detect
Możesz użyć Riva Tunera tam masz dostęp do większej ilości opcji.
Tu masz instrukcję jak zmienić ustawienia w Open GL:
http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-030506.htm
i ustaw tą opcję
Anisotropic Filtering Application Control On
lub też Off zobaczymy czy zadziała.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: CC5 i Vista
PostNapisane: 3 wrz 2011 o 21:57 
Offline
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 kwi 2007 o 14:15
Posty: 1310
Lokalizacja: Stalowa Wola/Rzeszów
GG: 12738712
Niestety... znalazłem parę postów na angielskim forum o CC, zobaczymy co z tego będzie.

_________________
Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim. - George Orwell, Folwark Zwierzęcy.


Wojna to pokój.
Wolność to niewola.
Ignorancja to siła.

(Slogan Partii, G. Orwell Rok 1984)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Update, dostosowanie i opieka techniczna EUFI
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL